Makramee-kissanpeti

Solmeilin pitkällisen suunnittelun ja purkamisen tuloksena makramee-kissanpedin Paulina-punoskuteesta. Työ roikkui keskeneräisenä kaapinovessa hyvän tovin, kun aina pohdiskelin mitä solmeilisin seuraavaksi. Purkaakin piti välillä. Aikaa meni siksikin, ettei ole kokemusta kuin yhdestä makrameesta, jossa oli käytetty käytännössä vain yhtä solmutyyppiä.

Makramee-kissanpeti

Tästä tuli tosi kiva! Meinasin ensin solmia tyynyn alle renkaan, mutta ei se sitä tarvinnut, kun tyyny on sen verran jämäkkä. Pyöreitä tyynyjä oli muuten melkein mahdoton löytää! Onneksi en joutunut tekemään kompromissia, sillä tämän väri ja materiaali on tosi kiva.

Makramee-kissanpeti

Alla Armi näyttää mallia, miten pedissä loikoillaan. Otin kuvaamisen jälkeen apinannyrkin pois, koska muuten peti rymisisi joskus kissan riehuessa alas. Arvelinkin, että se kiinnostaa kisuja liikaa.

Armi makramee-kissanpedissä

Ensin suunnittelemani kissanpedin idea ei toiminut (ajatus kiva, paksulla punoksella toteutus ei), joten silmusolmujen jälkeen piti pohdiskella hyvä tovi mitä seuraavaksi.

Uusia solmuja ei varmaan kukaan kovin helposti enää keksi, mutta nuo keskellä olevat letit keksin ”omasta päästä”. Kai ne kuitenkin on jonkinlaisia toispuoleisia ranskanlettejä? Tiesitkö, että keskustaa koristavasta awajisolmusta saa pallon, kun sen kiristää?

Makramee-kissanpeti
Keskustan katseenvangitsijana toimii japanilainen awajisolmu

Riippuen laskentatavasta, tässä makrameetyössä on käytetty kymmenkuntaa erilaista solmua. Aika yllättävää!

Makramee-kissanpeti läheltä
Taso- ja kohosolmuja
Peräkkäisiä tasosolmuja
Peräkkäisiä tasosolmuja letitettynä

Pientä kierrätystä ilmassa, sillä apinannyrkin sisällä on pallo käytetystä dödöpurkista.

Monkey's fist makramee
Apinannyrkki (Monkey’s fist)
Makramee-kissanpeti

Saatat myös tykätä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *