Korutaulu eli koruteline

Olen laiska käyttämään koruja. Kun korut on lippaassa ja poissa silmistä, ei niitä tule niin helposti otettua käyttöön ennen ulos lähtöä. Korut pitää siis saada esille!

Korutaulu eli teline koruille

Tein kaulakoruille ja korviksille korutelineet virkkaamalla taulun kehyksiin.

Korutaulu eli koruteline

Tässä olisi muuten hyvä tapa kierrättää kehys, jonka lasi on rikkoutunut.

Korutaulu eli koruteline

Ainut miinus seinällä säilytyksessä on hopean nopeampi hapettuminen eli tummuminen. Helppo ja nopea tapa hopeiden kiillotukseen on vaikkapa tuju myrkky Silver Quick.

Korutaulu eli koruteline

Päädyin virkkaamaan korviksille ja pienemmille kaulakoruille telineet taulun kehyksiin. Työ oli nopea tehdä sen jälkeen kun olin päättänyt mitä kuviota alan tekemään.

Virkatut korutelineet kaulakoruille ja korviksille

Tarvitset:

  • taulukehyksen, jossa on paksu pahvi/kartonki taustana
  • Kotiväki kartano, mersenoitu puuvillalanka
  • 1,5 mm virkkuukoukku
  • kanavaneula
  • sakset

Ohjeessa käytetyt virkkaustermit:

  • kjs, p, pp, 3-pp

Virkkausohje:

Aloitin mittaamalla kehyksen aukon leveyden. Virkkasin sen jälkeen 1. krs kjs niin paljon, että reunat ulottuvat taustapahvin toiselle puolelle jonkin verran.

Kaulakoruteline:

2. krs: virkkaa 3 kjs (= 1. p), loput p

3.-n krs: virkkaa 3 kjs (= 1. p). Virkkaa 3. s:aan 5 p samaan s:aan, 3. ja 4. s:n väliin 2 p samaan s:aan, 4. s:aan 5 p samaan s:aan, 3. ja 4. s:n väliin 2 p,… toista tätä kerroksen loppuun. Virkkaa viimeisen viuhkan jälkeen yksi p 3. s:aan (peilikuva aloituksesta). Käännä. Kerroksesta muodostuu viuhkojen ja tuplapylväiden rivi. Päättele lopulta työ, kun kerroksia on niin paljon, että reunat ylettyvät kartongin taakse.

Korutaulu eli koruteline

Korvakoruteline:

2.-n krs: virkkaa 3 kjs, loput pp (tai 3-pp). Päättele lopulta työ, kun kerroksia on niin paljon, että reunat ylettyvät kartongin taakse.

Tasot nappikoruille: aloita mittaamalla mistä kohtaa virkkausta aloitat tasot, jotta et tee tasoista liian leveitä ja etteivät ne siksi jää kehyksen ja taustakartongin väliin. Aloita virkkaamalla 4 kjs (= 1 pp), virkkaa sen jälkeen pp pystyyn ottamalla lanka aina virkkaustyön takaa. Virkkaat siis kohtisuoraan lappeellaan olevia pylväitä.

Korutaulu eli koruteline

Viimeistely: ompele kumpikin työ kartongin takaa kiinni siten, että ensin mallaat kuviot kohdalleen ja kiristät lankoja pikkuhiljaa. Näin kuvio ei mene vinoon ja saat tasaista jälkeä.

Kaulakorut voi ripustaa vaikka vanhoilla käytöstä poistetuilla korvakoruilla tai korvakorukoukuilla:

Korutaulu eli koruteline

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *