MasterChef Australia Bingo

Kaikissa eri maiden MasterChefeissä [Master Jeff] on omat kliseensä ja maneerinsa ja kaikki tuotannot on eri tyyppisiä:

Jenkkiversiossa haastetaan avoimesti riitaa ja aiheutetaan turbulenssia eri kisailijoiden välillä. Gordon Ramsay höykyttää kisaajia ja kisaajat toisiaan.

Australian versio on yhtä rakkautta ja hyvää pataa. Kaikki kisaajat on ystäviä keskenään ja huonoja kisaajia ei tunnu olevan ollenkaan. Taitotaso on jotain ihan toista kuin meillä perus kotikokilla. Melkein joka jaksossa joku onnistuu yllättämään jollain ennennäkemättömällä makuyhdistelmällä.

Kanadan versio on sitten jotain edellä mainittujen välimaastosta. Ehkä jopa vähän tylsä, sillä tuomarit on aika tasapaksuja ja ilmeettömiä.

Suomalainen versio on tällaiselle kotikokille ehkä se kaikkein samaistuttavin ja toisaalta aika eritasoinen kuin ulkomaiset versionsa.

Kaikki mainitut modernit MC-tuotannot ovat kaukana ihanasta alkuperäisestä brittiformaatista ”MasterChef”. Alettiin seuraamaan sitä mieheni kanssa vuosia sitten BBC Foodilta. Siinä kolme kisaajaa kokkasi erilaisia ruokia pienemmässä studiossa ilman sen suurempaa draamaa ruoka pääjuttuna. Henkilöiden välille ei kehittynyt tunnemyllerryksiä ja kaikilta ei löytynyt itkutarinaa taustalta. Palkintonakin taisi olla lähinnä kunniaa. Formaatteja ei voi oikein verrata ja kummassakin omat puolensa.

Jos jostain löytää eniten materiaalia hupailuun, niin Australian MC:stä [ennen vuotta 2020]! Tuomarit on omanlaisiaan persoonia ja kisassa vilisee joka jaksossa kaikenlaisia toistuva teemoja ja kliseitä. Olin ajatelut MasterChef-bingon tekemistä jo jonkin aikaa ja huomasin, että sellaisia olikin jo tehty.

Bingoa voi olla vaikea saada yhden jakson aikana, mutta tätä voikin pelata usean jakson ajan. Ruksittavia kohtia on helppo keksiä lisää.

Mitä itse lisäisit bingoon? 😀

MasterChef Australia Bingo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *