Vauvanpeitto jousiampujalle

Olen innoissani, että pääsen jakamaan tämän työn muiden kanssa! Suunnitteluun, virkkaamiseen, purkamiseen, ohjeiden tekemiseen ja lisälankojen hankkimiseen meni kuukausikaupalla aikaa, mutta mielestäni tulos on kaiken vaivan arvoinen! Virkattu vauvanpeitto jousiampujalle on tällä hetkellä suuritöisin virkkuutyöni.

The English pattern can be found in my Ravelry Store.

Virkattu vauvanpeitto jousiampujalle

Sain tästä rupeamasta paljon oppia matemaattisten kuvioiden virkkaamiseen/sommitteluun ja langan paksuuden merkitsevyyteen ja valintaan.

Virkattu vauvan peitto jousiampujalle

Sain idean peittoon viime heinäkuussa, kun olin odottanut Kuippanaa pari kuukautta. Tässä työssä yhdistyvät rakas harrastukseni jousiammunta, yksi lempi lankamateriaalini (merino), uuden virkkausohjeen luominen ja itselle tekemisen ilo.

Virkattu vauvanpeitto jousiampujalle

Koska peitto on täysin omaa käsialaani ja sen tekemiseen meni paljon aikaa ja vaivaa, päätin julkaista ohjeen suomeksi ja englanniksi pientä maksua vastaan Ravelry-kaupassani.

Virkattu vauvanpeitto jousiampujalle.

Peitto koostuu 40:stä pienestä ja 41:stä suuresta tosielämän jousiammuntamaalista. Tunnistatko maalityypit? 🙂

Vauvanpeitto vaunujen päällä

Isot palat on tehty kahdeksankulmion muotoisiksi ja pienet neliöiksi. Yhdessä niistä tulee iloisen kirjava vauvanpeitto. Värit sopii muuten mainiosti kantarellin värisiin vaunuihin! Vauvalla tulee olemaan tyyliä. 😉

Lähikuva virkatuista jousiammuntatauluista

Työhön meni lankaa n. 1,6 km (huh!) ja sen kooksi tuli 70 cm x 70 cm. Peiton kokoa on helppo muuttaa lisäämällä tai poistamalla paloja sopiva määrä.

Lähikuva virkatusta jousiammuntamaalista

Peiton voisi varmaan tehdä myös virkaamalla kaksinkertaisella langalla tai käyttämällä hieman paksumpaa lankaa, jolloin paloja ei tarvitsisi ehkä niin montaa. Olihan tämä projekti, mutta ihana sellainen! <3

Virkattu vauvanpeitto jousiampujalle

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *