Vuosi vaihtui partsitreenien välissä

Ammuin pari kertaa karvan alle tunnin lyhyttä matkaa partsilla. Ostin kuukausi sitten ammuntapakan, jonka myötä pystyn tekemään ainakin jonkinlaista kyylistreeniä paremmin ajasta riippumatta. Olen jo suunnitellut tekeväni jopa kyylistreeniohjelman vaiheen 3 tähtäys- ja ammuntaharjoituksia tähän pieneen pakkaan. Kyllähän se varmaan onnistuu, kun treenaa 5 metrin päästä.

Kenkävalinta kuntoon myös kotitreeneissä!

Uuden vuoden aattona tulin todenneeksi, että hittoakin käytän juoksulenkkareita ammunnassa, kun tiedän, etteivät ne ole siihen hyvät. Ammun silti treenin loppuun Addut jalassa ajatellen, että tuleepa tällä kertaa sitten erilainen ärsyke.

Vetokäden peukalo vihloo taas välillä. Se painuu leukaa vasten alas, kun nostan kyynärpäästä ankkuria tiukemmaksi. Tälle pitää tehdä jotain.

Veto pitenee nyt ilmeisesti n. 0,5 cm syvemmällä otteella. Koitin mitata sitä, mutta täytyy katsoa vielä jonkun avustuksella uudemman kerran.

Peukalo-ongelma ratkottavaksi

Ammun vuoden ensimmäiset treenit 2.1. tasapohjaisilla kengillä. Heti tuntuu, kuinka asento on vakaampi kuin edellisellä kerralla. Ihan selkeästi.

Huomaan, että vetokäden peukkua ei saa suoristaa aktiivisesti, tai se kipeytyy. Laitan peukunpään pikkurillin päälle rennosti ja pidän peukun kevyesti koukussa. Ankkuroidessa asetan käden enemmän ulkokautta poskelle kuin suoraan taakse vetäen. Vältän puristamasta kättä liikaa poskea vasten. Myös kokeilemani ylempi ankkuri auttoi vähän, sillä silloin peukalo on eri kohdassa, eikä painu leukaan niin vahvasti. En tohdi tässä kohtaa muuttaa ankkurin korkeutta. Katson sitä jos muu ei auta. Aiemmin enemmän sormenpäillä ollut jänne mahdollisti sen, että peukalo meni kuin muottiin leuan taakse. Nyt syvempi ote vie ilmeisesti peukalon juuren tiukemmin leuan takaosaa vasten aiheuttaen vihlovaa kipua, jos peukalo on työnnetty suoraan, jolloin se ei ole rento.

Uusi harjoitus kisoja ajatellen

Tein pari viimeistä settiä vähän nopeammalla tahdilla. Huomasin, että se vaikutti heti siihen, miten ajattelen. Vaikken ollut kisoissa tai missään paineen alla, jäi jotain nyansseja pois ajattelusta. Tämä ei liene huono asia, mutta mielenkiintoinen havainto. Koitin pitää silti ankkurissa yhtä pitkään. Uskoisin että tässä on hyvä harjoitus kisoja ajatellen. Tehdään mahdollisimman nopea [hallittu] ammuntaprosessi, mutta ei hosuta ankkuroinnin ja tähtäämisen kanssa! Ei tässä olisi sinänsä mitään ihmeellistä, mutta olen tehnyt kyylistreeniä hillityssä tahdissa, n. 1 nuoli per minuutti. Rytmin ajoittainen rikkominen tekee minulle varmasti hyvää.

Täältä voi lukea, mistä kaikki alkoi.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.