Kosketus IFAA Flint Round -kisaan

Nyt kun vuoden päästä järjestettävien sisäammunnan EM-kisojen toinen kisatyyppi IFAA Indoor Round oli testattu, piti päästä kokemaan myös Flint. Flint on haastava kisamuoto, sillä siinä ammutaan kuutta eri matkaa vaihtaen ammuntaetäisyyttä jokaisella nuolisetillä pitkien (20 y/25 y/30 y) ja lyhyiden (20 ft/10 y/15 y) matkojen välillä. Taulukokokin muuttuu samalla. Yhdellä setillä matkaa (30 y/25 y/20 y/15 y) vaihdetaan joka nuolen jälkeen.

Paras Flint-tulos (x-x-4-4) tuli tutummalla 20 y:n matkalla

Lähtökohdat eivät olleet optimit, joten siihen nähden tulos oli ihan hyvä ensimmäiseksi kerraksi. Listaanpa tähän kaikki mitä mieleeni tuli, jotta voin koittaa seuraavalla kerralla tehdä asiat astetta paremmin.

  • Kaikista merkittävin vaikuttaja oli tietysti Target panic. Eihän se ole tietenkään vielä poissa 3 500 treeninuolen jälkeen. Tekeminen oli kuitenkin jo selkeästi rauhallisempaa. ➡ Lisää pelkkää kyylistreeniä ja jätetään tauluun ampumiset pois. Tämä oli toki ihan selvä juttu ja etukäteen tiedossa.
  • Seuraliivi oli tiellä ja osui muutaman kerran jänteeseen ennen kuin älysin ottaa sen pois. Nuoli lensi aggressiivisesti sivuun. ➡ Ensi kerralla rintapanssari.
  • Osumat olivat lähes järjestäen hieman vasemmalla. ➡ Lapaveto ei ollut kohdallaan. Kyylistreeni korjannee. Tarkistettava myös asento ja viimeisenä nuolet.
  • Osumat menivät lähes järjestäen hieman yli. Ei ihme, sillä en ole aiemmin ampunut jaardimatkoja. ➡ Merkkien takistaminen. Nyt katsoin ne vain muutama nuoli per matka.
  • Kaksi nuolta 30 y:n matkalla meni reilusti alle taulun, koska otin 20 y:n merkin. ➡ Kun tulee lisää treeniä, vähenee sähellys.
  • Meinasin ampua väärään tauluun, mutta onneksi Riku mainitsi asiasta. ➡ Kuten edellä. Keskittymistä.
  • Niska oli jumissa ja se saattoi hieman vaikuttaa. ➡ Mitäpä tähän muuta kuin kehonhuoltoa.
  • Jänneväli tippui 1/8 tuumaa kisan aikana. ➡ Ammu uusi jänne kunnolla sisään.

Kaikki nämä huomioiden oli ihme, että ammuin niinkin vähän täysin ohi taulun. Seuraavalla kerralla olisi siis tavoite saada yli 197 p. Kuvassa alla pisteet on merkitty väärin. Ne lasketaankin eri tavalla. Ammuin uuden epävirallisen SE-tuloksen.

Eka Flint-kierros oli ihan kiva ja opettavainen kokemus

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *