Motivaatio palasi kun olo parani

Kerroin aiemmin, että olen kärsinyt suuresta motivaation puutteesta alkuvuoden. Kropassa on ollut pientä kremppaa ja keho ja mieli on ollut uupunut. Ehkä voin jo kertoa mistä tuo kaikki johtui. Jos tätä lukee joku minut tunteva, niin heippa, olen raskaana! Tammikuussa asian selvittyä olin juuri aloittanut uudessa työssä ja poika tarhassa ja olin ilmoittautunut ensi vuoden EM-kisoihin. Hetken joutui pohtimaan mitä tämä kaikki tarkoittaa.

Jos tänä vuonna järjestetään 3D-EM-kisat elo-syyskuun vaihteessa, siirtyvät osallistumishaaveeni tälläkin kertaa tulevaisuuteen. En ole myöskään ihan vakuuttunut ensi maaliskuun EM-sisäkisoista. Onko minulla aikaa ja jaksamista valmistautua sinne edes kohtuullisesti? En murehdi sitä suuremmin juuri nyt. Kaipa asiat aina jotenkin järjestyy.

13.3. synttäriammuntaa

Kyylistreeni vaihtui synttärijuhlinnaksi keskiviikkojengin kanssa. Ammuin 18 metrissä välillä ok ja lopulta aivan uskomattoman hyvin (vaatii jonkin verran minulta sanoa näin). En ollut koskaan ampunut niin rauhallisesti tähtäillen ja tunnustellen. Sain session lopussa tosi hyviä ja tasaisia osumia, kun mieli oli rauhassa.

Aina se yksi karannut nuoli

Teknisesti päivästä jäi seuraavia huomioita. Työntö mielessä heti, niin tulee vakaampi asento. Sen jälkeen ohjaava ajatus, että noniin nyt rauhassa ja tähtäys rauhassa. Vasta sen jälkeen laukaisu. Keskityin siihen, etten paina kättä liikaa poskea vasten ylös ja pokakäden ote on vakaa ja aina samanlainen. Luulen, että olen viimeiset pari kuukautta painanut kättä liikaa poskea vasten ja siitä syystä nuoli on pomppinut herkästi laukaistessa. Nuolen lentorata parani ja osumat siinä sivussa. Hyvä huomio! Olen muuttanut jousen säätöjä vähän, kun kuvittelin niiden olevan pielessä. Täytyy mahdollisesti palata niihin joku kerta, mutta voin varmasti treenata tauluakin, vaikka ne eivät olisi aivan optimit.

Hieman vasemmalla valunut nippu

Itse asiassa kaikki hyvä alkoi siitä, kun Riku tuli taakse katsomaan pomppiiko nuoli, kun en ollut siitä aina niin varma. Jostain syystä tuo takapiru sai minut rentoutumaan (yleensähän asia on toisin päin!). Sen jälkeen alkoi tapahtumaan kummia, kun kyylis meni lounastauolle. Tai jonnekin se katosi vain palatakseen hetkittäin pienenä utupilvenä pääni päälle. Hymyilin ja hymähtelin epäuskoisena, kun nuolet tippuivat aina vaan vakaammin keskemmälle taulua. Olin ampunut jo itselleni suuren määrän nuolia ja väsymys alkoi painaa. Se ei silti näkynyt tuloksissa muuten kuin ehkä hieman vasemmalle valuvina osuvina. Kotiin palatessani sanoin, että tänään taisi olla jousiammuntaharrastukseni paras päivä tai ainakin tiukka top 3 kokemus. Leijuin monta päivää onnellisuuden kuplassa, sillä tiesin, että tästä tulee vielä jotain.

19.3. hyvä kyylistreeni yksinään

Kävin eilen tekemässä yksin suunnitellun mukaisen kyylistreenin ampuen 1 h 15 min 79 toistoa. Suorituksista yksi tai kaksi oli purkuja.

Videoimalla totuus esiin

Aluksi tein vaiheen 3 taulun viereen ampumista. Otin videon käyttöön ja huomasin mitä epäilinkin, eli nuoli lähtee liian nopeasti sivuun siirron jälkeen. Kiinnitin siihen huomiota ja sain nypyn aikaiseksi. Hyvä, sillä mieluummin se kuin laukaisu liian aikaisin. Mörön ulos savustaminen kertoo myös siitä, että vielä ei olla lähellä ruutulippua. Sitä on hyvä testata aika-ajoin ihan tarkoituksenmukaisesti.

Target panic -treenissä taulun viereen ampumista.

Mä ihan oikeasti etenen tässä

On se vaan aivan huikea fiilis huomata, että mieltä pystyy välillä jo käskemään. Se tunne, kun tiedät, että mörökölli tulee sen jälkeen, kun siirrät nuolen kärjen kohdalleen ja pystyt olemaan siinä sen hetken, että mieli tasaantuu ja pystyt sanomaan itsellesi, että odota, että tuntuu hyvältä ja rennolta ja tee sitten laukaus. Rauhallisen kelluttelun jälkeen teet laukaisun hallitusti ja rennosti. Tiedät, että nuoli tulee menemään oikeaan kohtaan, kun kaikki tuntuu hyvältä ja oikealta. Pystyn jopa tunnustelemaan sormien hyvää asentoa jänteellä rauhassa. Tämä on minulle uutta ja aivan mahtavaa fiilistelyä. Kyylistreeni on tehnyt minusta lisäksi paremman ja vakaamman ampujan, vaikka viime kuukausina ampuminen onkin ollut vähäisempää ja lihaskunto ja stamina on hieman laskenut.

Tähän on hyvä lopettaa päivän Target panic -treeni

Täältä voit lukea mistä kaikki alkoi.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *