Target panic: esimerkkitreeni

Kävin eilen tekemässä kyylistreenin Talosaaren kentällä entistä suunnitelmallisemmin. Olen huomannut, että ulkona treenatessa lipsuu herkästi treeniaikomuksista, kun ulkoilma houkuttelee vaan ”ammuskelemaan” ajatusten harhaillessa. Minun on ollut helpompi tehdä target panicin karkotusta hallilla osittain tästä syystä. Talven pakkokarkotus ulkotreeneihin oli toisinaan tervanjuontia, vaikka hyvin sinnittelinkin olosuhteisiin nähden. Kevät tuli viimein rytinällä, enkä halua missata kauan kaivattua aurinkoa pommisuojassa. Jouduin hetken pohtimaan miten varmistaisin ulkona treenaamisen tarkoituksenmukaisuuden.

Lisää systemaattisuutta target panic -ohjelmaan

Olen tähän mennessä seurannut kyylisohjelman vaiheita ihan hyvin, mutta mietin pitäisikö siitä tehdä ihan konkreettisia esimerkkitreenejä nuolimäärineen, jolloin ehkä ulkona treenaamisestakin tulisi laadukkaampaa. Edellisenä päivänä olin käynyt Talosaaressa aikomuksenani tehdä kyylistreeni 3D-elukoiden radalta roudaamisen jälkeen. Sain aikaiseksi pettymystä itseeni aloittaessani ampumisen 45 metristä… Eihän siinä kovin hyvin käynyt. Ammuin tunnin ja päätin, että tälle ulkona treenaamiselle pitää saada kurinalaisuutta, jos koskaan haluan päästä ampumaan edes merkittävästi rauhallisemmin, ellen täysin impulssitta.

Treenin kasaaminen ohjelman eri vaiheista

Koostin tällä kertaa target panic -treenin alla luetellusti (suluissa toteutunut määrä). Viinessä oli 5 nuolta. Alkuun kropan lämmittelyt ja venyttelyt. Samoin loppuun. En laske koskaan treenin kestoon lämmittelyitä/venyttelyitä mukaan. Tällöin saan vertailukelpoisemman nuolimäärän per min. Toki joskus treenin keskellä tulee höpöteltyä ja pidettyä pieniä taukoja, mutta kuitenkin.

Sirkustaulu 15 metrissä target panic -treenin apuna

Treeniohjelma huhtikuu max 1,5 h

Ohje alkuun: kaikessa huomio lavan loppupuristukseen. Tähtäys ei laukaise vaan aloittaa lapapuristuksen. Tähdätessä kellutetaan.

  • lämmittely: 5 silmät kiinni, huomio lapaan (5)
  • vaihe 1: 10 tyhjään pakkaan vaihdellen laukaisua/purkua ja vaihdellen etukäteen tai vedossa tehtyä päätöstä (5+5)
  • vaihe 3: 20-30 tähtäyksen jälkeen hissukseen siirto ja laukaus taulun viereen (5+5+5+5+5)
  • vaihe 3: 20-30 taulun viereen vaihdellen laukaisua/purkua ja vaihdellen etukäteen tai vedossa tehtyä päätöstä (8+7+8+8)
  • (vaihe 4: jos edellinen 3. vaihe menee hyvin, 10 tähdäten ja seuraillen ympäristöä, pura) (10)
  • jäähdyttely: 5 silmät kiinni (5)

Tuntemuksia treenin keskivaiheilta: tuntuu hyvältä, rennolta. Saa tehtyä rauhallisen loppupuristuksen/rentoutuksen tähtäämisen jälkeen. Tunnen itseni voimakkaaksi ja tekniikan hyväksi.

Treeni kesti 1 h 15 min, eli pysyi sopivassa tahdissa 1,15 nuolta/min. Yhteensä tällä kertaa siis 86 suoristusta. Treenasin raskaammalla kisajousella ja jaksoin ihan hyvin. Taidan jatkossa preferoida sitä kevyemmän jousen sijaan.

Fiilis mainio 4/5.

Kevätaurinko lämmittää Talosaaressa ensimmäistä kertaa

Täältä voi lukea mistä kaikki alkoi.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *